Navzdory vlastnostem Monzy Schumacher neočekává lepší výsledek

Navzdory vlastnostem Monzy Schumacher neočekává lepší výsledek

Monopost Mercedesu patří mezi nejlepší v maximální rychlosti, která hraje v Monze důležitou roli, přesto Michael Schumacher neočekává, že by jeho tým mohl překvapit.

Mercedes W-02 nemá moc silných stránek, ale maximální rychlost na rovinkách mezi ně určitě patří. V Monze na ni vzpomněl dokonce Felipe Massa a odhadl, že by se tým z Brackley mohl díky ní přimíchat do bojů o přední pozice. Jeho bývalý týmový kolega Schumacher s tím ale nesouhlasí.

"Podívejte se na naše umístění, v současnosti jsou celkem konzistentní kolem sedmého nebo osmého místa. Jsme čtvrtý nejsilnější tým, takže tohle představuje optimum," konstatoval Schumacher.

"V Monze nám rychlost na rovinkách pomůže. Okruhy s menším počtem zatáček jsou pro nás podle všeho dobré. Ale upřímně si nemyslím, že by tohle stačilo na změnu naší celkové pozice, protože naše ztráta je moc velká."

Schumacher přijel do Itálie po svém letošním nejlepším výkonu ze Spa, kde viděl šachovnicovou vlajku jako pátý poté, co se probojoval startovním polem z posledního místa na roštu.

"Určitě mě to uspokojilo, ale jen to potvrdilo, co vám říkám. Vím, co dokážu. Akorát jsem to z různých důvodů nemohl vždy ukázat," komentoval Belgii. "Nemám pocit, že bych měl tu sebedůvěru ztrácet, ty schopnosti tu pořád jsou. Ve většině letošních závodů jsem na tom byl takhle nebo dokonce rychlejší, i když se to ve výsledcích neodrazilo."

Doporučujeme

Články odjinud