Navzdory nucenému uvolnění Glocka je Marussia pozitivní

Navzdory nucenému uvolnění Glocka je Marussia pozitivní

Sportovní ředitel ruského týmu Lowden věří, že uvolnění Glocka pomůže zajistit budoucnost týmu, a od nového vozu i letošní sezony si hodně slibuje.

Sportovní ředitel Marussie Graeme Lowdon věří, že tým může k nové sezoně vzhlížet se sebevědomím, i když se z finančních důvodů musel rozloučit s Timem Glockem. Zkušený Němec měl platnou smlouvu a v týmu závodil už od roku 2010, kdy stáj ještě pod názvem Virgin do formule 1 vstoupila. Roli při jeho propuštění zřejmě sehrál i fakt, že Marussia nakonec neudržela desáté místo v Poháru konstruktérů, které by jí přineslo příspěvky do týmové pokladny.

Lowdon věří, že uvolnění placeného Glocka a jeho nahrazení platícím jezdcem bylo správným rozhodnutím. "Právě těžká rozhodnutí, jako je toto, zajistí budoucnost týmu," řekl pro britský Autosport. "Všichni v Banbury na voze pro rok 2013 tvrdě pracují. Myslíme si, že bude velkým krokem vpřed."

Přestože se zaměstnanci týmu podle Lowdona nemohou dočkat testování a od nového vozu si hodně slibují, Marussia dosud neoznámila, kdy nový monopost představí. S účastí v prvních testech v Jerezu, které začínají 5. února, ale počítá.

Tým již dříve potvrdil, že za něj v letošní sezoně bude závodit Brit Max Chilton, který si v Marussii loni vyzkoušel post záložního jezdce. Jméno druhého pilota ruská stáj zatím neprozradila.

Doporučujeme

Články odjinud