Navzdory nehodě je Hamilton z premiéry W05 nadšený

Navzdory nehodě je Hamilton z premiéry W05 nadšený

Lewis Hamilton si hodně pochvaloval, co se Mercedesu podařilo první den předsezónních testů ve španělském Jerezu.

Začátek vyšel Hamiltonovi velmi dobře, od rána jezdil bez problémů, což bylo ve značném kontrastu s ostatními stájemi. Až tři čtvrtě hodiny po poledni mu upadlo přední křídlo a skončil v bariérách.

"Pro mě to byl neuvěřitelně pozitivní začátek, že jsme byli prvním vozem na trati a odjeli dobrý počet kol," komentoval britský pilot. "Ostatní týmy vyjížděly jen na jedno kolo, začínali až několik hodin po našem prvním výjezdu, takže bylo velmi povzbudivé, že jsme si začali plnit svůj testovací program."

"Auto se chová dost dobře, hlavně vzhledem k tomu, že jsme teprve na začátku našeho programu, takže to byl celkově pozitivní den. Samozřejmě je nešťastné, když den skončí brzy, když všichni tak tvrdě pracovali a vypadalo to, že s přehledem dnes odjedeme nejvíc kilometrů ze všech, ale ten čas doženeme a je lepší, aby se takové problémy děly teď než v Melbourne. Jsem opravdu hrdý na tým za to, co dokázal, že nás sem dostal, a budeme se dál snažit."

Mercedes zatím neví, co přesně se stalo. "Co se týče samotného selhání (předního křídla), stále vyšetřujeme jeho příčinu, a tento proces ukončil spolu s opravami naše dnešní jezdění," uvedl šéf týmu Paddy Lowe.

Doporučujeme

Články odjinud