Návrat k poslední specifikaci vozu je pro Vettela velkou změnou

Návrat k poslední specifikaci vozu je pro Vettela velkou změnou

Sebastian Vettel v Bahrajnu znovu změní vůz, takže ho čeká další přizpůsobování. Srovnávací test z Číny ale považuje za užitečný.

Red Bull si chtěl ověřit, že zadní část vozu vyvíjí tím nejlepším směrem, proto Vettel jezdil v Šanghaji se starou specifikací RB8 ze zimních testů, zatímco Webber pokračoval s tou nejnovější.

"V Číně to byl dobrý test," komentoval Vettel. "Bylo to dobré potvrzení a ukázalo to slabiny kompletu, který jsme nasadili v posledních dnech testů."

Red Bull si potvrdil, že je jeho nová verze vozu skutečně lepší, takže tu starou opět odloží stranou a Vettel bude znovu jezdit ve stejném monopostu jako Webber. "Věříme, že je to to lepší řešení. Pro mě je to velká změna, takže uvidíme, jak se s tím vyrovnáme," uvedl německý pilot.

Vettel ale odmítl, že by jednotlivé verze RB8 přesně vyhovovaly jednomu nebo druhému jezdci. "Jsme na tom stejně. Nebylo by správné říkat, že já jsem byl (s novou verzí) úplně mimo a že Mark byl naprosto spokojený."

"Probrali jsme to a ani jeden z nás nebyl spokojený, hlavně já v kvalifikacích. Autu jsem tolik nevěřil a nebyl jsem tak v pohodě jako loni. To je jedna z hlavních věcí, na kterých musíme zapracovat, pak bychom na tom měli být lépe."

"Věřím, že potenciál tu je, auto je rychlé, a jakmile se nám podaří vše sladit, budeme se ve voze cítit lépe a budeme mít lepší kvalifikace a závody."

Doporučujeme

Články odjinud