Návrat Francie podporuje i Bernie Ecclestone

Návrat Francie podporuje i Bernie Ecclestone

Vypadnutí New Jersey z kalendáře pro rok 2013 vytvořilo mezi Kanadou a Británií třítýdenní mezeru. Právě tu by mohla vyplnit země galského kohouta.

Představitelé závodu v New Jersey před týdnem deklarovali, že se tamní velká cena dříve než v roce 2014 neuskuteční. Šance Francie tak opět stouply. Daleko v jednání údajně pokročil okruh Paul Ricard. V návrat Francie nyní doufá i Bernie Ecclestone:

"Ano, podle toho, co vím já, to je možné. Jsme připraveni podepsat, propisku máme připravenou," řekl dnes Ecclestone při rozhovoru na okruhu Buddh.

Okruh Paula Ricarda v Le Castellet je sice považován za favorita, podle Ecclestona je ale dějiště velké ceny podružné:

"To, na které trati se pojede, je už jiná věc. Každopádně, pokud jsou připraveni, můžeme je klidně přidat do kalendáře."

Velká cena Francie se naposledy jela v roce 2008, a to na okruhu Magny-Cours. Patřila k nejstálejším podnikům v kalendáři (ve Francii se jelo od počátků formule 1 až do zmiňovaného roku 2008, s výjimkou tragického ročníku 1955).

Francie má nyní i poměrně výrazné zastoupení mezi jezdci - pod francouzskou vlajkou závodí Romain Grosjean, Jean-Eric Vergne i Charles Pic.

Doporučujeme

Články odjinud