Návrat do minulosti: Vyznáte se v sezoně 1950?

[KVÍZ] Zajímá vás historie formule 1? Jména jako Farina, Fangio, Ascari vám nejsou cizí? Pak vyzkoušejte své znalosti v prvním ze série kvízů o historii královny motorsportu.
Návrat do minulosti: Vyznáte se v sezoně 1950?


1. Z kolika závodů se skládala první sezona formule 1 v roce 1950?

A) ze šesti
B) z pěti
C) ze sedmi
D) z osmi

 

2. Který tým dominoval v sezoně 1950?

A) Ferrari
B) Alfa Romeo
C) Maserati
D) Vanwall

 

3. Kdo vyhrál první GP v rámci mistrovství světa formule 1?

A) Giuseppe Farina
B) Reg Parnell
C) Stirling Moss
D) Juan Manuel Fangio

 

4. Který ze států nebyl pořadatelem GP v roce 1950?

A) Belgie
B) Švýcarsko
C) Německo
D) Francie

 

5. Které stáji explodovaly všechny tři vozy ve Velké ceně Švýcarska 1950?

A) Ferrari
B) Alfa Romeo
C) Maserati
D) Kurtis Offenhauser

 

6. Jaké bylo v roce 1950 konečné pořadí v šampionátu?

A) Juan Manuel Fangio, Alberto Ascari, Giuseppe Farina
B) Juan Manuel Fangio, Giuseppe Farina, Alberto Ascari
C) Giuseppe Farina, Juan Manuel Fangio, Alberto Ascari
D) Giuseppe Farina, Juan Manuel Fangio, Luigi Fagioli

 

7. Kdo vyhrál v roce 1950 závod Indianapolis 500?

A) Bill Holland
B) Johnnie Parsons
C) Mauri Rose
D) Cecil Green

 

8. Který z jezdců nezávodil v roce 1950 za Alfu Romeo?

A) Giuseppe Farina
B) Alberto Ascari
C) Luigi Fagioli
D) Juan Manuel Fangio

 

9. Kdy se jel první závod v historii formule 1?

A) 13. března 1950
B) 13. dubna 1950
C) 13. května 1950
D) 13. června 1950

 

10. V roce 1950 se do mistrovství světa formule 1 zapojil i Prince Bira. Jaké byl národnosti?

A) Jihoafričan
B) Malajec
C) Filipíňan
D) Thajec

 

ANO, nebo NE?

11. Závod Indianapolis 500 se v roce 1950 jel podle stejných pravidel jako evropské velké ceny.

12. Nejstaršímu účastníkovi první sezony formule 1 bylo 49 let.

13. Prvnímu závodu formule 1 přihlíželo asi 150 000 diváků včetně britské královské rodiny.

14. Jednoho ze závodů formule 1 v roce 1950 se zúčastnila Eliška Junková.

15. V roce 1950 používala stáj Alfa Romeo pneumatiky Pirelli.

 


Řešení najdete, když nádledující řádek zabarvíte kurzorem...

Řešení: 1.C, 2.B, 3.A, 4.C, 5.A, 6.D, 7.B, 8.B, 9.C, 10.D, 11.NE, 12.NE, 13.ANO, 14. NE, 15. ANO 

Další článek: Bookmakeři okamžitě zareagovali na propadák Red Bullu v Jerezu

20:20 | Toto Wolff řekl, že jeho komentáře, že by Mercedes mohl o jezdecké sestavě rozhodnout až v zimě, byl vtip... vystřelil si z opakovaných dotazů novinářů.
17:24 | Ve 20:30 začíná kvalifikace IndyCar... debutuje Kevin Magnussen. Ve 23:00 pak závod formule E z mexické Puebly.
14:06 | Po francouzských bagetách ve druhé zatáčce se dnes v Le Castellet servírují také traťové limity. V posledním tréninku bylo smazáno 10 časů.
11:11 | Týmy nejsou vůbec spokojené s bagetovými obrubníky ve druhé zatáčce. Pokud přes ně jezdec přejde, hrozí poškození vozu, což se stalo Bottasovi a Verstappenovi. Masi je však neoblomný a obrubníky zůstávají.

GP Francie 2021

Pátek 18. června 2021
1. trénink Bottas (1:33.448)
2. trénink Verstappen (1:32.872)
Sobota 19. června 2021
3. trénink Verstappen (1:31.300)
Kvalifikace Verstappen (1:29.990)
Neděle 20. června 2021
Závod 15.00