Návrat do F1 si Briatore zatím nerozmyslel, Ecclestone by ho ale uvítal

Verdikt pařížského soudu o neplatnosti doživotního zákazu Flavia Briatoreho potěšil, ale chce si nechat určitý čas na přemýšlení o své budoucnosti. Návrat do formule 1 nevylučuje.

Jelikož ale FIA uvedla, že zvažuje odvolání, nemusí mít Briatore vyhráno. Smíšené pocity má Bernie Ecclestone. U soudu vyhrál jeho přítel, jehož by rád viděl znovu ve formuli 1, ale prohrála automobilová federace, jež tento sport řídí.

"Tehdy jsem říkal, že dokonce ani vrazi dnes nedostávají doživotní tresty a zdá se, že soud s tím souhlasí," uvedl Ecclestone pro Express. "V paddocku je vítán. Byl velkou osobností formule 1, ale nejsem si jistý, jestli právě tohle chce."

"Myslím, že půjde dál. Když si přečtete verdikt, je to dobré pro něj, ale ne pro FIA."

Briatore po udělení trestu od FIA řekl, že se bude soudit a vyhraje. Zatím mu plán vychází, ale teď si chce na chvíli oddechnout.

"Nechte mě pár okamžiků si užít tuto šťastnou chvíli, která přichází po těžkém období," uvedl. "Co se týče mého možného návratu do formule 1, na diskuze o něm je dost času. Nejdříve bych chtěl poděkovat všem lidem, kteří mi v těchto těžkých chvílích nepřestali věřit a nabídli mi své přátelství a důvěru."

Bývalý šéf týmu Renault přiznal, že pro něj nebylo po dvaceti letech v motorsportu snadné žalovat u civilního soudu FIA, ale podle svých slov to musel udělat.

"Skutečnost, že byla Světová rada využita pro řešení osobních sporů s cílem mě vytlačit ze světových soutěží, mi nedala na vybranou. Tento verdikt mi vrací důstojnost a svobodu, o které mě chtěli někteří lidé svévolně připravit," dodal.

Podle Bernieho Ecclestona ale tento spor mezi Briatorem a FIA bude ještě dlouho pokračovat.

"Neskončilo to, zdaleka ne," řekl. "To, že nějaká soudkyně řekla, co řekla, nic nezmění. Nic se nestalo."

"Soud řekl, že to bylo špatně, takže FIA může začít od znovu s novým slyšením a bude to neustále pokračovat. To je to nejhorší. Bylo by lepší, kdyby si všichni sedli k jednomu stolu a dohodli se."

Doporučujeme

Články odjinud