Nastavení vozu a směr vývoje mi mnohem víc vyhovují, pochvaluje si Massa

Nastavení vozu a směr vývoje mi mnohem víc vyhovují, pochvaluje si Massa

Felipe Massa je přesvědčený, že jeho návrat do formy z posledních dvou závodů je trvalý. Všechno mu teď mnohem víc sedí, takže může podávat dobré výkony.

Massovi se podařilo dosáhnout výrazného zlepšení už v Monaku. V Kanadě sice v závodě chyboval, což mělo negativní dopady na konečný výsledek, ale rychlostně byl znovu blízko Fernandu Alonsovi, což po něm Ferrari chce.

"Je to pravda, jsem mnohem spokojenější, protože F2012 teď můžu řídit mnohem víc tak, jak to mám rád. To znamená, že jsem mnohem spokojenější s tím, jak jezdím, s vyvážením vozu a rychlostí, kterou dokážu jezdit," vysvětloval Brazilec.

"Když to tak je, tak se samozřejmě cítíte dobře. Všechny úpravy a vylepšení, které jsme na vůz nasadili, mi v tom určitě pomohly, ale důležité také bylo, jak jsme zapracovali na nastavení s mými inženýry."

Zatímco u McLarenu se Jenson Button pokusí vyřešit své problémy převzetím základního nastavení Lewise Hamiltona, Massa se musel vydat jiným směrem než Alonso. "Ano, sice ne úplně, ale určitě pracujeme každý jinak," potvrdil.

A vzhledem k tomu, že mu vyhovuje směr vývoje, má Massa dobré vyhlídky na další zlepšení. "Určitě, máme mnoho nových dílů ve srovnání se začátkem sezóny, kdy jsme zdaleka nebyli spokojení s naším vývojem. V posledních třech závodech jsme se vydali správným směrem, vývoj produkuje dobrou úroveň výkonnosti."

"Viděli jsme to v Barceloně, Monaku a Kanadě. Vím, že budeme mít mnoho dalších úprav a očekávám, že ten trend zlepšování bude pokračovat."

Doporučujeme

Články odjinud