Nastane konečně zlepšení? Ricciardo je realista | Foto: Getty Images / Lars Baron

Foto: Getty Images / Lars Baron

Nastane konečně zlepšení? Ricciardo je realista

Australský závodník své působení u McLarenu nezapočal úplně nejšťastněji. Na týmového kolegu ztrácí propastných 63 bodů.

Lando Norris má letos u týmu McLaren výrazně navrch. Nejlepším letošním umístěním Daniela Ricciarda zůstává páté místo v GP Velké Británie, zatímco Norris byl třikrát na stupních vítězů.

Bývalý pilot Red Bullu a Renaultu nicméně věří, že v druhé půlce sezony dokáže zrychlovat, byť zřejmě ne nijak přelomově.

„Jsem rozhodně otevřený myšlence, že udělám kroky kupředu. Realisticky to budou jen malé kousky. Neočekávám nějakou revoluci.

Stejně jako ostatní se i my soustředíme na sezonu 2022, máme v záloze ještě nějaké novinky, ale auto vzhůru nohama určitě nepřevrátíme. Je na mně, zda a jak se dokážu s šasi pro letošní sezonu popasovat a jestli najdu nějaké desetiny k dobru. O letošním vozu se mám pořád co učit.

Auto pro příští rok sice bude výrazně odlišné, letošní učení se je ale i pro jeho vývoj velice užitečné,“ myslí si Ricciardo.

Ricciardo ví, že ačkoliv se snaží možná více než kdy předtím, neprožívá ideální sezonu. Na otázku, jak by letošek ohodnotil na škále od jedné do desíti, odpověděl následovně:

„Nevím, to nechám kluci na vás. Nemám za sebou zrovna nejskvělejších šest měsíců. Co se samotných výkonů na trati týče, dal bych asi pět z deseti, nebo něco takového.

Rozhodně to není nic světoborného. Pokud bych měl zmínit nějaká pozitiva, pak bych zvolil třeba práci mimo trať, týmovou spolupráci. Řekl bych, že pracuji tvrději než dřív. Tím tedy nechci říct, že bych byl v minulosti nějak líný.

Jen nebylo mým stylem trávit hodiny a hodiny studiem dat. V tomhle ohledu jsem se letos polepšil,“ přiznal Ricciardo.

Doporučujeme

Články odjinud