Nasr: Je to stejné auto jako na začátku sezóny!

Nasr: Je to stejné auto jako na začátku sezóny!

Brazilec se drží v nejlepší desítce průběžného pořadí letošní sezóny F1, v dalších závodech se to však může změnit.

Nováček Formule 1 Felipe Nasr připustil, že pokud nebude Sauber ve vývoji držet krok se svými soupeři, jeho návrat na bodované pozice by mohl být obtížný.

I přesto, že byl Nasr se svým výkonem ve Velké ceně Španělska spokojen, řekl, že švýcarský tým v Barceloně nenasadil na svůj vůz C34 všechna vylepšení.

„Jsem spokojen s tím, co jsem předvedl na trati, nejsem ale spokojen s 12. pozicí,” řekl Nasr. „Chci se vrátit na body, myslím ale, že tohle bylo vše, co jsme z vozu mohli dostat.”

„Tohle v tuto chvíli máme. Všichni naši hlavní soupeři udělali krok vpřed, zatímco my jsme limitováni balíčkem, který teď máme. Řídím stejný vůz jako jsem řídil v Austrálii, taková je pravda!”

Okruhy, na kterých se nyní pojede, by podle Nasra mohly jeho sauberu svědčit, ovšem po závodě v Kanadě bude podle něj situace ještě obtížnější.

„Trať v Monaku má hodně pomalých zatáček a to by pro nás mohlo být lepší. Nemám žádná očekávání, ale mohl by z toho být lepší výsledek než v Barceloně. Možná i Montreal bude lepší, dlouhé rovinky a pomalé zatáčky budou hrát v náš prospěch.”

„Naším hlavním nedostatkem je přítlak, na autě ho nemáme dostatek. Ve třetí zatáčce (na okruhu v Barceloně) jsme na Toro Rosso ztráceli 23km/h. Hodně času jsme ztratili v prvních dvou sektorech, ve třetím sektoru jsem se ale dokázal držet red bullů, takže náš vůz je docela silný v pomalých zatáčkách, hodně ale ztrácíme v rychlých a středně rychlých zatáčkách.”

„Myslím, že v polovině roku přijdou nějaká vylepšení. Jsem si ale jistý, že nás do té doby čeká pár těžkých závodů,” uzavřel Brazilec.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud