Nasr chce do formule 1, se současným týmem to ale nebude

Nasr chce do formule 1, se současným týmem to ale nebude

Brazilec Felipe Nasr je v současné době nejen závodním pilotem v sérii GP2, ale také rezervním jezdcem Williamsu.

Nasr letos jezdí v GP2 a je docela úspěšný. Momentálně figuruje bezpečně na druhém místě průběžného pořadí. Na vedoucího Jolyona Palmera ztrácí 43 bodů. Do konce sezóny přitom zbývají čtyři dvojice závodů.

Nasr je rezervním jezdcem Williamsu ale nezdá se, že bychom příští rok viděli u Williamsu dva Brazilce (pokud by Bottas někam odešel, což není reálné) nebo že by Nasr nahradil svého krajana Felipeho Massu.

Nasr si toho je vědom. Podle jeho slov má Williams dva výborné jezdce, které nebude chtít měnit. Nasr přesto jedné o vstupu do formule 1. „Rozhovory již byly zahájeny,“ říká Nasr pro brazilskou Sport TV. „U Force Indie je to složité, ale myslím, že šance by mohla být u Sauberu.“   

D88D2209.JPG

Pokud by Sauber nevyšel, Nasr by raději nechal vše při starém, než aby jezdil za tým z chvostu pole. „Neakceptoval bych to. Je to skoro jako jízda v GP2. Myslím, že by bylo lepší pokračovat v GP2, protože se nespálíte (jako) ve formuli 1.“ 

Uvidíme, jak to dopadne. Faktem je, že u Sauberu (který je letos paradoxně právě týmem z chvostu pole) je pořádná tlačenice.

Tým má dva závodní jezdce – Sutila a Gutiérreze, z nichž Mexičan zřejmě zůstane. Kromě toho má švýcarský tým rezervního jezdce (Giedo van der Garde), testovacího jezdce (Sergej Sirotkin) a zapomenout nesmíme ani na Simonu de Silvestro.
 

Doporučujeme

Články odjinud