Naši ztrátu nesmažeme přes noc, říká Ricciardo

Naši ztrátu nesmažeme přes noc, říká Ricciardo

Monoposty Red Bull na Ferrari a Mercedes zatím především v kvalifikacích výrazně ztrácí. Podle pilota rakouského týmu Daniel Ricciarda není možné, aby Red Bull v krátkém čase tuto ztrátu dohnal.

V obou dosavadních kvalifikacích ztratili jezdci stáje Red Bull Daniel Ricciardo a Max Verstappen výrazně přes jednu sekundu na v Austrálii i v Číně nejrychlejšího Lewise Hamiltona. Závod v Číně poté přinesl rakouskému týmu výsledkové zlepšení v podobě třetího a čtvrtého místa, Australan Ricciardo však připomíná, že Red Bullu pomohly deštivé podmínky.

„Není to jako když hledáme tři nebo čtyři desetiny, my se snažíme zrychlit o více jak sekundu. S návratem do Evropy se nám věci vždy vyjasní, doufám tedy, že v Barceloně už budeme našim soupeřům výrazně blíže,“ komentoval situaci Red Bullu Daniel Ricciardo.

Sedmadvacetiletý australský pilot rovněž připustil, že Red Bull již není nejlepším týmem ve startovním poli v oblasti aerodynamiky.

„Adrian Newey (technický ředitel Red Bullu) je velké jméno, ale i Ferrari a Mercedes disponují vynikajícím personálním zázemím.“

Podle Ricciarda také rakouský tým sráží slabé starty do sezón, kdy na své konkurenty vždy od prvního závodu dohání časové manko.

„Myslím, že v loňském roce jsme byli velmi dobří ve vývoji, nicméně nová sezóna se nám nepodařila odstartovat na úplné špici. To je naše slabina,“ řekl Daniel Ricciardo. 

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud