Naše týmy už můžou jezdit bez omezení, říká Renault

Naše týmy už můžou jezdit bez omezení, říká Renault

Renault si je jistý, že jsou jeho pohonné jednotky ve stavu, kdy umožní týmům jezdit v Bahrajnu tak, jak budou potřebovat.

Ve středu jezdil u týmů s francouzskými motory pořádně jen Caterham, zatímco Red Bull, Toro Rosso a Lotus strávily většinu času v garážích.

"V podstatě to byl náš první den testů," vysvětloval provozní šéf Renaultu F1 Rémi Taffin. "Snažili jsme se dát vše dohromady pro první den. V Jerezu nám hodně uteklo."

"Snažili jsme se dát vše dohromady pro první den, což se nám podařilo, svým způsobem, podle očekávání. Můžeme jasně říct, že dnes (ve středu) naše pohonná jednotka fungovala, jak jsme chtěli."

"Samozřejmě pořád není na úrovni, jakou chceme, ale aspoň máme základ, na kterém můžeme pracovat. Od zítřka (čtvrtka) budeme nasazovat úpravy, a tak to bude až do konce příštího týdne. Po této stránce jsme spokojení. Samozřejmě jsme také měli pár problémů, což je nevyhnutelné. Jdeme podle plánu, ale pořád doháníme."

Nicméně týmy Renaultu by už měly být schopné jezdit bez větších problémů, tedy alespoň s pohonnou jednotkou.

"Máme hodně práce s vylepšováním řídící jednotky naší pohonné jednotky, což budeme dělat od zítřka (čtvrtka) dál. Myslím, že budeme jezdit tolik, kolik naše týmy budou chtít. Snad budeme mít bezproblémový den bez potíží s hardwarem, to by bylo fajn," dodal Taffin.

Doporučujeme

Články odjinud