Naše šasi bude lepší než to od Ferrari, říká Haas

Naše šasi bude lepší než to od Ferrari, říká Haas

Má se Ferrari bát? To asi ne, Haas sám vidí svůj projekt na několik let, a pokud by bodoval, byl by to úspěch. Svým prohlášením ale překvapil.

„Myslím, že naše šasi bude konstrukčně velmi odlišné od toho, které bude mít Ferrari, řekl Haas pro Sky Sports.

Americký tým bude používat pohonnou jednotku i další komponenty od Ferrari a využívá také jejich aerodynamického tunelu.

„Myslíme si, že naše šasi bude v některých ohledech lepší než šasi Ferrari, protože jsme využili trochu více… nebudu říkat nejmodernější, ale máme jiný přístup, než Ferrari a myslíme si, že je to lepší design. Ferrari je více konvenční, zůstávají u toho, co dělají po mnoho let.“

Haas poskytl také rozhovor oficiální stránce soutěže F1.com, kde řekl, že si nemyslí, že to bude v F1 v určitých věcech finančně obtížnější než v NASCAR. „Abyste v NASCAR získali nějaké peníze, tak musíte vyhrát. V F1, když skončíte desátý nebo lepší, dostanete nějaké procento, takže pokud se dostanete mezi první desítku, máte zaručené alespoň nějaké peníze.“

Haas také prozradil zajímavou věc – s Grosjeanem se setkali v Monze. Předtím prý jednal s jiným jezdcem, který se ale nakonec rozhodl zůstat tam, kde je. Jeho jméno ale neprozradil.

Foto: Getty Images / Andrew Hone

Doporučujeme

Články odjinud