Naše brzdové kanálky jsou podobné Mercedesu, připouští Green. Má ale vysvětlení

Naše brzdové kanálky jsou podobné Mercedesu, připouští Green. Má ale vysvětlení

Technický šéf Racing Pointu Andy Green věří, že vyšetřování FIA dopadne pro tým dobře.

Do závodu v Silverstonu měli sportovní komisaři rozhodnout o protestu (dnes už dvou protestech) Renaultu vůči Racing Pointu, které se týkají brzdových kanálků. Nakonec se tak nestalo a předpokládá se, že k tomu dojde v průběhu příštího týdne. Renault tak dnes po Velké ceně Velké Británie s největší pravděpodobností podá protest znovu.

Andy Green připustil, že brzdové kanálky Racing Pointu jsou podobné Mercedesu a to z prostého důvodu. Ještě vloni tým brzdové kanálky kupoval od Mercedesu a to v souladu s pravidly. Od letošního roku jsou ale brzdové kanálky na seznamu „listed parts“, což znamená, že si je musí každý tým navrhnout sám. 

Racing Point si je podle svých slov vyrobil na základě údajů, které měl z loňských brzdových kanálků Mercedesu.  

FIA už na začátku roku navštívila továrnu Racing Pointu, ale brzdové kanálky podle technického šéfa Nikolase Tombazice nezkoumala. Green ale tvrdí opak.

„FIA obdržela při návštěvě všechna data o našich brzdových kanálcích. V ten den provedli srovnání brzdových kanálků Racing Pointu s brzdovými kanálky Mercedesu a bylo to probíráno,“ řekl Green v Silverstonu.

„On (Tombazis, pozn. redakce) se té návštěvy v továrně neúčastnil, byli tady další jeho kolegové, ale bylo to projednáno, ukázali jsme jim to, nesnažili jsme brzdové kanálky schovávat.“

„Měli připomínky, že jsou podobné Mercedesu a my jsme to komentovali tak, že podobné jsou z toho důvodu, že jsme v roce 2019 koupili jejich brzdové kanálky.“ 

Doporučujeme

Články odjinud