Naše auto je hlavolam, říká k problémům s pneumatikami Mercedes

Naše auto je hlavolam, říká k problémům s pneumatikami Mercedes

I když se Mercedes domníval opak, zatím se mu nepodařilo porozumět chování letošních pneumatik Pirelli na jeho voze W03.

Mercedes nastoupil do předsezónních příprav s loňským monopostem a ten letošní použil až v druhých testech. Měl tedy perfektní srovnání pneumatik, mohl konfrontovat data o jejich chování na W02 a W03. To mu ale moc nepomohlo, zůstávají totiž jeho největším problémem.

"Naše auto představuje hlavolam, který musíme vyřešit," přiznal šéf týmu Ross Brawn. "Po povzbudivé kvalifikaci a pátečních jízdách s větším množstvím paliva jsme měli problémy přimět pneumatiky ke správnému fungování v závodě. Byly tu okamžiky, kdy se zdálo, že nám fungují, jindy jsme s nimi byli úplně mimo."

Brawn ovšem odmítl, že by monopost Mercedesu byl na pneumatiky příliš náročný. "Nemyslím si, že pneumatiky moc zatěžujeme, jen je nepoužíváme správně. Je to problém, který musíme vyřešit, pokud se máme s vozem pohnout dopředu."

Jaké problémy s obutím pocítil v malajsijském závodě, popsal Nico Rosberg: "Co se týče strategie, šlo tentokrát vše dobře. Po červených vlajkách a zastávce v boxech jsem byl čtvrtý a myslel jsem, že z té pozice něco dokážeme. Ale pak jsem se začal propadat, a to hodně."

"Na prvních přechodných pneumatikách jsem musel zpět do boxů, protože jsem si myslel, že mi zadní zcela odešly. Tak jsem přijel do boxů, nechal si nasadit novou sadu přechodných pneumatik a mechanici mi sdělili, že ty první gumy pořád byly jako nové. Tak jsem se sám sebe ptal, co se děje? Chovaly se, jako by byly zcela zničené. Bylo to zvláštní."

"Od té chvíle se to jen zhoršovalo. Na suchých pneumatikách bylo asi nejlepší, že jsem dokázal porazit Jensona, což bylo příjemné, ale boj o 13. pozici nestojí za zmínku."

Doporučujeme

Články odjinud