Nasadit mladíka do pátečního tréninku může být nově povinné. Russell to kritizuje

Nasadit mladíka do pátečního tréninku může být nově povinné. Russell to kritizuje

Formule 1 zvažuje, že by týmy měly povinnost věnovat dva páteční tréninky mladým jezdcům. George Russell si myslí, že to není dobrý nápad.

Některé týmy ze středu pole občas posadí do vozu mladého jezdce, aby si tím vylepšily svou příjmovou stránku. Někdy se tak stane také v rámci přípravy jezdce na další sezónu, která už má být jeho závodní.

Formule 1 zvažuje, že by týmy měly povinnost nasadit do dvou tréninků v sezóně mladého jezdce – konkrétně takového, který neodjel více než dva závody. Podobně to dnes funguje u sezónních testů, kde týmy musí věnovat nezkušeným jezdcům dva ze čtyř dnů.

„Myslím, že poskytnout nováčkům více času na trati je skvělý nápad,“ řekl George Russell pro RaceFans. Russell se v pátečních trénincích objevil na konci sezóny 2017 ve voze Force Indie.

Podle Russella je dobrý nápad dát nováčkům větší prostor, ale nemyslí si, že to má být povinné pro všechny týmy. 

„Osobně si myslím, že tento přístup není dobrý nápad. Mladí jezdci přijdou na 20 kol do prvního tréninku a budou se snažit dokázat, že na to mají. Nemůžete to ale udělat bez dobrých zkušeností. Pro kariéru jezdce to může znamenat více škod než užitku.“

Foto: Getty Images / Dan Istitene

Doporučujeme

Články odjinud