Náš risk s pneumatikami se ukázal jako nevýhodný, přiznal Vettel

Náš risk s pneumatikami se ukázal jako nevýhodný, přiznal Vettel

Sázka Ferrari na odlišnou strategii ve Velké ceně Brazílie vozů formule 1 se podle Sebastiana Vettela ukázala jako nevýhodná poté, co Němec nedokázal využít startu z první řady k zisku lepšího než šestého místa.

Vettel startoval do závodu z druhé pozice vedle Lewise Hamiltona. Spolu se svým týmovým kolegou Kimim Räikkönenem však byli jediní dva z nejlepší desítky, kteří do závodu startovali na měkké sadě pneumatik, zatímco ostatní na superměkké.

Vettel se však na startu propadl a v cíli dojel až coby nejhůře postavený pilot z nejlepších třech týmů na šesté pozici.

„Upřímně, nemyslím, že to byla výhoda startovat ně měkké sadě. Supersofty vydržely déle; déle, než jsme všichni očekávali,“ připustil Vettel.

„Tak to ale je. Doufali jsme ve výhodu, nakonec to ale byla nevýhoda. Nakonec myslím, že to možná byla nevýhoda, protože supersofty vydržely velmi dlouho, rychlost byla dobrá a my měli na startu nevýhodu. Celkově to bylo docela náročné odpoledne, takže nejsem vůbec spokojený. Není to pro nás dobrý den, když jsme přišli o Pohár konstruktérů,“ dodal.

Räikkönen na stupních vítězů

Svůj předposlední závod v barvách Ferrari oslavil Kimi Räikkönen třetím místem. Fin, který po této sezóny odchází z Ferrari a přestupuje do Sauberu, na stupních vítězů doplnil vítězného Hamiltona a druhého Maxe Verstappena.

„Byl to vzrušující závod. V jeho průběhu jsme měli pěkné souboje a vůz po celý závod fungoval dobře. Měli jsme rychlost a nebyly tam žádné výrazné problémy. První sada pneumatik byla na startu velmi dobrá, pak jsem je ale trochu zničil, když jsem se snažil předjet mercedes,“ popsal Räikkönen.

„Jakmile jsme přezuli, vůz byl naprosto v pořádku, věděli jsme, že jakmile přezujeme, mohli bychom je předjet. Poté bylo chování auta stále velmi dobré, ale v tu chvíli už bylo trochu pozdě, jelikož nám trvalo velmi dlouho se sem dostat. Samozřejmě to není nejlepší výsledek, nemyslím si ale, že jsme mohli udělat více, neudělali jsme žádné chyby a tvrdě jsme bojovali,“ dodal Fin.

Foto: Getty Images / Lars Baron

Doporučujeme

Články odjinud