Náš nový monopost bude plný překvapení, říká šéf Mercedesu Wolff | Foto: Getty Images / Dan Mullan

Foto: Getty Images / Dan Mullan

Náš nový monopost bude plný překvapení, říká šéf Mercedesu Wolff

Týmový principál Mercedesu Toto Wolff se nechal slyšet, že nový vůz stáje z Brackley přinese několik překvapení, která nebudou na první pohled patrná.

Mercedes má po nevydařené sezoně, v níž si připsal jediné vítězství, v letošním roce co napravovat. V sídle týmu v anglickém Brackey proto vyvíjí maximální úsilí k tomu, aby nový vůz s označením W14 neměl tolik problémů jako jeho předchůdce.

Ten sice zprvu zaujal netradičním řešením mimořádně tenkých bočnic, ale po většinu sezony neumožňoval jezdcům Mercedesu bojovat o přední příčky.

„Je plný překvapení,“ řekl Wolff podle webu PlanetF1.com vybraným médiím na otázku, co nový vůz přinese oproti loňskému.

„Když jsem ho viděl naposledy, říkal jsem, že, vypadá podobně, ale jinak doufám, že to stejné nebude,“ uvedl šéf Mercedesu, který si jistě nepřeje, aby měl jeho tým tolik problémů s výkonností jejich monopostu jako v roce 2022.

„Jsem na tom podobně jako vy. Když přijdu do aerodynamického tunelu, vypadá pro mě nový vůz jako ten loňský. Lidé z týmu mi ale říkají, že zespod je vůz hodně odlišný,“ prohlásil Wolff.

„Je to o proudění vzduchu, o rozložení hmotnosti a o aerodynamice. Naše auto se v polovině (loňského, pozn. red.) roku zásadně změnilo. Změnili jsme koncepci, ale na navenek nebylo nic vidět,“ připomněl vídeňský rodák.

Doporučujeme

Články odjinud