Náš motor problémy se spotřebou nemá, dušuje se Ferrari

Náš motor problémy se spotřebou nemá, dušuje se Ferrari

Vedení Ferrari popřelo, že navrhovalo zvýšení limitu pro spotřebu paliva v roce 2014 proto, že by mělo moc žíznivý motor.

Celý letošní rok se v zákulisí spekuluje, který výrobce postaví nejlepší šestiválec pro sezónu 2014, a závěry se vyvozovaly mimo jiné z požadavků přednesených na společných jednáních týmů.

Jedním z nich bylo nastavení vyššího limitu pro spotřebu paliva, Ferrari se 100 kilogramů na závod zdálo málo. Z toho vznikly spekulace, že má maranellský agregát moc velkou spotřebu.

"Když jsme tuto záležitost probírali společně s ostatními dodavateli motorů, FIA a dalšími stranami, neměli jsme obavy o palivovou efektivnost nebo problémy našeho motoru," namítl šéf stáje Stefano Domenicali.

"Měli jsme obavy z toho, že když budeme takhle agresivní s přístupem ke spotřebě paliva, tak to změní vnímání formule 1. Image tohoto sportu je taková, že jdete za maximálními výkony."

"Takže by přispělo k lepšímu vnímání situace, kdybychom měli více paliva, abychom nemuseli na některých tratích, jako je Melbourne, šetřit palivo. Nebylo to kvůli naší obavě z palivové efektivnosti, ale kvůli samotnému sportu."

Slova šéfa týmu potvrdil šéf motorů Luca Marmorini. "Ferrari se nikdy nelíbilo, že možná budeme muset pracovat na strategii pro šetření paliva, abychom dokončili závod."

"To je riziko, které by mohlo poškodit image formule 1, pokud vozy budou muset šetřit palivo, aby dokončily závod."

Doporučujeme

Články odjinud