Náš čas se blíží, říká Button

Náš čas se blíží, říká Button

Jenson Button věří, že si McLaren udrží vzestupnou tendenci, což by mělo znamenat boj o titul. Možná už v příštím roce.

"V posledních dvou letech se nám nepodařilo vyhrát šampionát, ale s tímto týmem jsem vyhrál pár závodů a cítím, že se náš čas blíží," cituje Buttona Autosport. "Jsme ve velmi dobré pozici. Nemohlo by to být lepší, takže se na rok 2012 hodně těšíme."

Button přišel do McLarenu právě před dvěma roky, když nahradil Heikkiho Kovalainena. Jeho výkony šly neustále nahoru a vyvrcholily letos, když obsadil pozici vicemistra a porazil týmového kolegu Lewise Hamiltona.

"Už jsme spolu strávili dva roky. Hrozně rychle to uteklo a je až strašidelné, že jsou to už dva roky," ohlédl se. "Mým cílem bylo jít do McLarenu a vyhrávat závody, být s týmem, který mi dá příležitost bojovat o šampionát. Cítím, že jsem se skutečně zlepšil a že stačí jen další malé zlepšení, abychom v roce 2012 bojovali o další vítězství."

Vzhledem k tomu, že Button už mistrem světa byl v roce 2009, nemůže být ani jedna ze sezón u McLarenu nejlepší v kariéře. Nejlepšího vítězství v Grand Prix ale podle svých slov dosáhl právě s týmem z Wokingu.

"Japonsko pro mě znamenalo hodně, protože jsem na něj navázal v posledních osmi letech hodně vazeb," připomněl. "Takže vyhrát Grand Prix na okruhu, který miluji, který je rychlý a měl vyhovovat Red Bullu, před japonskými fanoušky po všech jejich letošních útrapách - bylo to opravdu mimořádné vítězství."

Doporučujeme

Články odjinud