Náročné první čtyři závody byly pro Hartleye skvělým úvodem do F1

Náročné první čtyři závody byly pro Hartleye skvělým úvodem do F1

Obtížné čtyři závody letošní sezóny formule 1, které absolvoval v barvách týmu Toro Rosso, byly podle Brendona Hartleye "skvělým úvodem" do formule 1 před jeho první kompletní sezónou.

Letošní šampion Mistrovství světa vytrvalostních závodů (FIA WEC) v kategorii LMP1 a vítěz závodu 24 hodin Le Mans Hartley nahradil pro Velkou cenu USA Pierra Gaslyho.

Ve zbývajících závodech sezóny pak působil u Toro Rosso po boku Francouze, když vystřídal Daniila Kvjata. Vedle svého působení ve formuli 1 navíc závodil ještě u Porsche ve zbývajících závodech WEC.

V listopadu Toro Rosso potvrdilo svou jezdeckou sestavu pro příští rok, ve které zůstávají Gasly s Hartleyem.

„Proces učení byl strmý a velmi důležitý. Nebudu vám lhát, bylo to obtížné, obzvlášť, když jsem závodil osm víkendů za sebou,“ řekl Hartley na předávání cen FIA.

„Byla to pro mě dobrá zkušenost, abych zjistil, co vám to vezme a v jakých oblastech se musíte zlepšit. Byl to skvělý úvod do formule 1 z pohledu přípravy na sezónu, abych měl před startem příštího roku už nějaké skutečné závodní zkušenosti.“

„Těším se, že teď budu mít trochu pauzu, dobiju baterky a příští rok se vrátím silný. Slýchám mnoho pozitivních věcí od Toro Rosso a Hondy. Nemohu se dočkat, až s nimi začnu příští rok pracovat a snad dokážu, že na formuli 1 mám.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud