Nárazové testy zkomplikují příští rok život všem, odhaduje de la Rosa

Nárazové testy zkomplikují příští rok život všem, odhaduje de la Rosa

Nenápadná změna pravidel o nárazových testech znamená pro všechny týmy méně času na vývoj nových vozů. Bojuje s tím nejen HRT.

Když Světová rada motorsportu schválila na svém posledním zasedání změny v pravidlech formule 1, stanovila týmům povinnost absolvovat všechny nárazové testy s monoposty ještě dřív, než je nasadí do předsezónních testů. V minulosti stačilo mít všechny povinné zkoušky až pro závody.

"Nemyslím, že by jakýkoliv tým věděl, co se bude dít v únoru (začátek testů)," řekl Pedro de la Rosa pro rádio Cope. "Protože se změnila pravidla a musíte projít všemi nárazovými testy a homologacemi už před prvními testy."

"Je to těžké pro všechny týmy. Takže ostatní můžou mít stejné pochybnosti jako my. Ale my máme v plánu být připraveni. Jestli nárazovými testy neprojdeme, uvidíme v lednu. Je to těžká situace a výzva pro všechny týmy, nejen pro HRT."

De la Rosa podepsal s HRT dvouletou smlouvu a ví, že ho těžká práce čeká v každém případě. Ví, že je španělská stáj nejpomalejší, takže neslibuje zázraky.

"Důležité je, abychom rostli a zlepšovali se," deklaroval. "V Austrálii nenastane revoluce, ale budeme se zlepšovat krok za krokem. Fanoušky a sami sebe neoklameme tím, že si budeme myslet, že za čtyři dny zrychlíme o tři nebo čtyři sekundy na kolo. Potrvá to a vyžádá si to restrukturalizaci týmu a jeho posílení."

Doporučujeme

Články odjinud