Narajn Kartykejan se v Indii vrátí do kokpitu HRT

Narajn Kartykejan se v Indii vrátí do kokpitu HRT

Stáj HRT potvrdila, co se očekávalo. Narajn Kartykejan bude v jejích barvách závodit ve Velké ceně Indie. Aby si znovu zvykl na vůz, pojede už v pátek v Singapuru,.

Tým Hispania Racing oficiálně potvrdil, že Narajn Kartykekjan pojede v jeho barvách historicky první Velkou cenu Indie. V rámci přípravy se Ind sveze už příští týden v pátečním tréninku na Velkou cenu Singapuru.

"Samozřejmě je skvělý pocit řídit znovu při závodním víkendu. Co se týče mé domácí velké ceny, tým mě ujistil, už když jsem po Velké ceně Evropy uvolnil závodní kokpit, že ve své domácí Velké ceně Indie pojedu," uvedl Kartykejan.

Čtyřiatřicetiletý pilot byl sice před Velkou cenou Velké Británie nahrazen Australanem Danielem Ricciardem, ale zůstal součástí HRT a na Nürburgringu se objevil v pátečním tréninku.

"Je to nejlepší jezdec z regionu a je nepochybně extrémně talentovaný, což během této sezony ukázal," chválí svého jezdce šéf španělské stáje Colin Kolles.

Kartykejan se na začátku sezony vrátil do závodního monopostu po šesti letech a připsal si dvě sedmnáctá místa. Zřejmě nebude v Indii jediným domácím zástupcem, za volantem Lotusu se pravděpodobně objeví Karun Čandhok.

Doporučujeme

Články odjinud