Narajn Kartykejan bude letos závodit pro tým HRT

Narajn Kartykejan bude letos závodit pro tým HRT

Indický závodník Narajn Kartykejan se po pěti letech vrátí do formule 1. Smlouvu na závodní sedačku podepsal s týmem HRT.

"Pracovali jsme na tom delší dobu, ale jsem nadšený, že v roce 2011 budu znovu závodit ve formuli 1," uvedl Kartykejan pro Times of India. "Vždy jsem říkal, že jsem se nevzdal touhy vrátit se na vrchol motorsportu."

Kartykejan přiznal, že mu k sedačce u španělské stáje pomohla skupina Tata. "Těším se na závodění pro HRT a obnovenou spolupráci s Colinem Kollesem. Spolupracovali jsme spolu dlouhodobě a fungovalo to velmi dobře," dodal.

Indický pilot absolvoval ve své kariéře doposud jedinou sezónu ve formuli 1. V roce 2005 závodil pro tým Jordan, kterému přivezl celkem pět bodů. Všechny je ale získal za čtvrté místo v nechvalně proslulé Grand Prix USA, do níž odstartovalo jen šest vozů na pneumatikách Bridgestone.

Od té doby testoval pro Williams, závodil v A1GP, Le Mans a NASCAR. Minulý rok nastupoval za PSV Eindhoven ve formuli Superleague a získal pro něj jedno vítězství.

Kdo bude druhým jezdcem HRT, tým zatím neoznámil.

Doporučujeme

Články odjinud