Nakaženého Péreze nahradí Nico Hülkenberg, potvrdil Racing Point | Foto: Getty Images / Clive Mason

Foto: Getty Images / Clive Mason

Nakaženého Péreze nahradí Nico Hülkenberg, potvrdil Racing Point

Sergio Pérez měl neprůkazný test na koronavirus. Ve čtvrtek mu byl proveden druhý test a ten už vyšel pozitivní. Ve Velké ceně Velké Británie ho nahradí Nico Hülkenberg.

Další závod se jede už za týden a opět na Silverstonu. Je velmi reálné, že se Pérez do té doby neuzdraví, takže Racing Point hledá možnou náhradu spíše na dva závodní víkendy. Dokonce i samotná britská vláda vyžaduje, aby byl nakažený v izolaci 10 dní. 

Racing Point teoreticky využívá náhradní jezdce Mercedesu, ale Vandoornovi začíná ve středu série šesti berlínských závodů ve formuli E, kde závodí právě za Mercedes.

Druhým rezervním jezdcem je Esteban Gutiérrez. Výměnu „Mexičan za Mexičana", ale brání fakt, že Gutiérrez závodil naposledy v roce 2016. Kromě nedostatku zkušeností s letošními vozy se diskutovalo také o tom, zda má vůbec platnou super licenci. K jejímu obnovení by musel nejspíše odjet 300 km ve voze F1, což se samozřejmě nestihne.

Bude to Hülkenberg

Už v pátek večer se spekulovalo, že by náhradou za Péreze mohl být Nico Hülkenberg. Němec závodil ve F1 za Renault do konce loňského roku a navíc zná i prostředí. Za tehdy ještě Force Indii závodil v letech 2011 až 2012 a 2014 až 2016.

Krátce před startem prvního tréninku Racing Point potvrdil, že vedle Lance Strolla bude minimálně tento víkend závodit Hülkenberg. 

Když jezdec nemůže...

Nestává se moc často, že by jezdec formule 1 musel být vystřídán (nemyslíme přestupy v rámci sezóny). Ale děje se to. V roce 2017 zaskočil v Monaku Button za Alonsa, který jel Indy 500. V Maďarsku pak nahradil u Williamsu Paul di Resta Felipeho Massu, kterému nebylo dobře. Mimochodem... di Resta tehdy působil jako komentátor a Nico Hülkenberg měl tento víkend komentovat pro RTL.

V roce 2016 nahradil Stoffel Vandoorne Alonsa, který měl těžkou nehodu v Austrálii. V roce 2015 nahrazoval Alonsa Magnussen po nehodě v testech. V roce 2012 nahradil Jérôme d'Ambrosio Grosjeana, který dostal zákaz startu pro jeden závod. O rok dříve pak Pedro de la Rosa nahradil v Kanadě Péreze, který se necítil dobře po nehodě v Monaku. 

Doporučujeme

Články odjinud