Nakadžima zajel nejlepší kvalifikační výsledek v F1

Vůz se podle Sama Michaela vyvíjí správným směrem.

Oba williamsy se v kvalifikaci na svou domácí velkou cenu v Silverstone dostaly až do finálové desítky. Kazuki Nakadžima dosáhl nejlepšího umístění v kariéře pilota F1, pátého místa. Nico Rosberg byl sedmý.

Nakadžima po včerejším tréninku věřil, že by se dnes Williamsu mělo dařit. "Zdá se, že jsme udělali krok vpřed, takže moc děkuji týmu, který pro tento závod připravil skvělé modifikace," pochvaloval si Japonec. "Je skvělé být na pátém místě na roštu na své oblíbené trati. Chtěl bych zajet solidní závod a získat nějaké body pro tým."

Pokrok potěšil i Rosberga, přesto si myslí, že z auta ve třetí části kvalifikace nevytěžil maximum. "Tým odvedl fantastickou práci. Být na pátém a sedmém místě dokazuje, že jsme nahoře," věří Němec. Podle něj tým pro závod připravil dobrou strategii. "Měli bychom získat body. Kazuki odvedl dobrou práci, po celý víkend tu byl rychlý, pokusím se ho zítra dohnat," doufá.

Technický ředitel Sam Michael potvrdil, že vývoj vozu se ubírá správným směrem. Pochválil Nakadžimu za životní kvalifikační výkon, ale i Rosberga, který má dobrou strategii pro závod. "Teď se chceme zaměřit na zítřek a s oběma vozy ve své domácí velké ceně bodovat," dodal.

Doporučujeme

Články odjinud