Najít si dobré místo bude těžké, říká Pérez

Najít si dobré místo bude těžké, říká Pérez

Sergio Pérez se ocitl v obtížné situaci, protože vyhazov od McLarenu přišel poměrně pozdě, takže volných míst pro rok 2014 už moc není.

Mexický závodník vydržel ve Wokingu jen jeden rok a už se musí ohlížet jinde.

"Jsem teď v těžké situaci, protože to rozhodnutí padlo velmi, velmi pozdě," cituje Péreze Autosport. "Ale věřím, že najdu to nejlepší pro svoji kariéru."

"Nebudu ve formuli 1 jen proto, abych byl ve formuli 1. Pokud nenajdu tu správnou možnost pro svoji kariéru, možná se podívám po něčem jiném. Cílem je hledat něco dobrého, dobrý tým, který mi dá příležitost vyhrávat závody."

McLaren dlouhodobě říkal, že není moc spokojený s Pérezovými výkony, ale sám jezdec říká, že nezná přesné důvody svého propuštění.

"Pokud mám být upřímný, neměl jsem příležitost se o tom moc dozvědět. Rozhodnutí padlo velmi pozdě, což mě bohužel staví do těžké pozice pro moji budoucnost, ale McLaren dělá svá rozhodnutí a oni vědí, co dělají, takže je lepší se zeptat jich."

"V tuto chvíli toho moc nevím, všechno se stalo velmi rychle během několika posledních dní, proto jsem pro příští rok bez místa a hledám si jiný tým."

Mexičan v každém případě svého přestupu do Wokingu nelituje a říká, že dělal vše, co mohl, aby uspěl.

"Když se ohlédnu zpět, dělal jsem maximum. Maximálně jsem se snažil, abych co nejlépe využil příležitost, kterou jsem dostal. Přišel jsem asi v nejhorším možném roce v historii McLarenu, ale to je život. Já hledím vpřed."

"Tomuto sportu a své kariéře mám ještě hodně co dát. Je mi teprve 23 let, takže mám vše před sebou, jen musím zvolit jinou cestu, abych se dál držel svého cíle, což je stát se mistrem světa."

"Mohl bych tu stát a říkat vám, že se tým ke mně nezachoval férově, ale udělal své rozhodnutí. Já si toho cením a udělám pro tým maximum, je to skvělá rodina. Ničeho nelituji."

Doporučujeme

Články odjinud