Nahradí Wolffová Bottase v Malajsii?

Nahradí Wolffová Bottase v Malajsii?

Valtteri Bottas musel včera kvůli problémům se zády odcestovat do nemocnice. V Austrálii nenastoupil, a protože došlo k problémům až v kvalifikaci, nemohl ho nikdo nahradit. Co ale bude v Malajsii?

Je otázkou, zda Valtteri Bottas nastoupí za dva týdny v Malajsii. Pokud připustíme, že ne, pak se objevuje nutná otázka, kdo ho nahradí. Třetím nejznámějším jezdcem Williamsu je Susie Wolffová, jejíž jméno v této souvislosti napadne asi každého. Wolffová se letos zúčastní pátečních tréninků, ale do závodu v Malajsii prý určitě nenastoupí.

„Susie je naší testovací a ne rezervní jezdkyní,“ řekla Claire Williamsová, která pro BBC hned dodala, že neví, zda bude Bottas pro další závod v pořádku.

„Nechci přemýšlet o tom, co budeme dělat, když nebude fit. Je však jasné, že budeme mít rezervní jezdce.“

Problém je, že po tomto výroku Williams nemá kam sáhnout. Kromě Wolffové má ještě Alexe Lynna, ale ten má jen minimum zkušeností a jeho nasazení by v porovnání s výrazně zkušenější Wolffovou bylo dost špatným rozhodnutím.

Vzhledem k tomu, že Williams odebírá motory od Mercedesu, mohl by v úvahu přicházet jejich rezervní jezdec Pascal Wehrlein.

Další možností může být krátkodobá smlouva s některým z bývalých jezdců formule 1. 

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud