Nahradí Vergne příští rok u Ferrari Räikkönena?

Nahradí Vergne příští rok u Ferrari Räikkönena?

Jean-Éric Vergne přiznal, že by od sezóny 2016 rád u Ferrari zaplnil místo po Kimim Räikkönenovi.

Francouz byl doposud členem výchovného programu Red Bullu a až do loňské sezóny závodil u Toro Rosso, než o sedačku přišel.

Ve formuli 1 však neskončil. Získal totiž místo testovacího jezdce u Ferrari. Kolegou mu bude Esteban Gutiérrez, který byl již dříve oznámen jako rezervní a testovací jezdec.

„Upřímně, radši pracuji na simulátoru a dělám něco užitečného, než abych byl jen rezervní jezdec,” řekl Vergne pro La Gazzetta dello Sport.

„Úkolem třetího jezdce je v dnešní době být na trati, aniž byste dělali něco výjimečného. Nebýt schopen pomoci týmu by bylo frustrující, mám proto pocit, že můj úkol je důležitý.”

„Vím, že jsem udělal to nejlepší, a proto ničeho nelituji,” řekl o svém působení u Toro Rosso Vergne. „Teď jsem ve Ferrari, což je také skvělá příležitost pro rok 2016.”

„Když letos nemůžu závodit, tak myslím, že tohle je lepší než závodit za Caterham nebo Marussii a být pořád poslední.”

K závodní sedačce by mu podle jeho slov mohl pomoci také příchod Sebastiana Vettela do Maranella.

„Znám ho od doby, kdy jsem pracoval u Red Bullu na simulátoru, když jsem byl ve formuli 3,” řekl Vergne. „Vždy jsem s ním měl skvělý vztah, stejně jako s Kimim.”

„Určitě mi skutečnost, že šel (Vettel) do Ferrari, pomohla, vím ale také, že o mně mluvili i další. Mluvil jsem hodně například s Massimem Rivolou (sportovním šéfem Ferrari - pozn. redakce).”

Doporučujeme

Články odjinud