Nadmořská výška a pneu jsou v Mexiku rozhodující, tuší Vettel

Nadmořská výška a pneu jsou v Mexiku rozhodující, tuší Vettel

Pilot Ferrari vstoupil do možná posledního víkendu, kdy je v souboji o jezdecký titul, sedmým a čtvrtým místem ve volných trénincích.

Sebastian Vettel (7./4.)

Mexiko se nachází 2250 metrů nad mořem. Tedy zdaleka nejvíce ze všech dějišť velkých cen. I to má podle Sebastiana Vettela společně s pneumatikami velký vliv na dominanci Red Bullu. Vettel ve druhém tréninku na Verstappena ztratil jednu a čtvrt sekundy.

„Myslím, že všichni jsou s pneumatikami na hraně a snaží se, aby méně klouzaly. Tedy nejspíš s výjimkou Red Bullu. Není tu moc dobrá přilnavost, takže je trať hodně kluzká. Vzhledem k tomu, že je tu tak řídký vzduch, pneumatiky prostě nefungují. A když nefungují, je to dost složité.

Právě proto občas vidíte tak výrazné skoky v časech na kolo. Pokud se vám nepodaří dát vše dohromady, hodně ztrácíte. Myslím, že v kvalifikaci to na hyperměkké směsi bude trochu jednodušší, ale i tak je velmi složité zajet celé čisté kolo bez zaváhání.

Všichni si nechávali nějaká esa v rukávu, ale za nás musím říct, že jsme jeli tak rychle, jak to šlo. Myslím, že hlavní roli budou hrát pneumatiky a rozdíl dvou nebo tří km/h na rovince nebude rozhodující. Když se tu naučíte pracovat s gumami, můžete získat tři až pět desetin na kolo, a to je hodně,“ prohlásil Vettel.

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud