Načasování vstupu na burzu bylo nešťastné, přiznává Williams

Načasování vstupu na burzu bylo nešťastné, přiznává Williams

Tým Williams se letos rozhodl vstoupit na burzu, ale vybral si na to tu nejméně vhodnou chvíli, protože podává nejhorší výkony ve své historii.

Těsně před začátkem letošní sezóny nabídl Williams 27 procent svých akcií na frankfurtské burze za cenu 25 eur za kus. Pak přišly první závody a velmi špatné výsledky. Dnes se cena jedné akcie stáje z Grove pohybuje kolem 16 eur a cenový graf má klesající tendenci.

Williams svého kroku nelituje, ale uznává, že přišel v tu nejméně vhodnou dobu. Což ovšem nikdo neočekával. "Lituji jen, že jsme do letošní sezóny vstoupili s výkonností, kterou jsme nečekali a která je zcela nepřijatelná," řekl ředitel týmu Adam Parr.

Investoři sice nepočítali s tím, že by Williams letos získal titul, ale ani s tím, že bude nejhorší etablovanou stájí se ziskem pouhých čtyř bodů po jedenácti odjetých Grand Prix.

"Neříkal jsem, že vyhrajeme šampionát," pokračoval Parr. "Na základě toho, co jsem viděl loni v druhé polovině sezóny, jsem věřil, že se dokážeme zlepšit ve srovnání s minulým rokem. Věřil jsem, že jsme byli na dobré cestě a že jsme na ní mohli zůstat. Mýlil jsem se a podnikli jsme kroky, abychom to napravili."

"Budeme mít výsledky. Věřím v to, co jsme prezentovali investorům, a věřím, že budeme mít výsledky. Jsem zklamaný hodnotou našich akcií, ale odráží to, jak se nám daří na trati. Existuje hodně důvodů, proč to musíme napravit."

Doporučujeme

Články odjinud