Na závodní sedačku Force Indie jsem připraven, říká Bianchi

Na závodní sedačku Force Indie jsem připraven, říká Bianchi

Jelikož indický tým stále neoznámil, koho letos posadí vedle Paula di Resty do kokpitu druhého monopostu, hlásí se o volné místo řada uchazečů, mezi nimi také Jules Bianchi.

Ani pět týdnů před začátkem nového ročníku formule 1 nemá Force India jasno o své jezdecké sestavě, a protože se jedná o poslední volné místo, které je v letošním startovním poli k dispozici, zájem o něj je veliký. Kromě Adriana Sutila má celkem slušné šance i dosavadní záložní jezdec indické stáje Jules Bianchi. Ten věří, že během loňské sezony poskytl vedení týmu dostatek důkazů o své kvalitě.        

"Během pátečních volných tréninků jsem zpočátku nebyl nejlepší, to je pravda. Po Magny-Cours (testu mladých talentů) to bylo daleko lepší. V Magny-Cours jsem týmu ukázal, že jsem rychlý, a to samé jsem udělal i tady (v Jerezu). Takže je to pozitivní, ale není to v mých rukou. Když řídím vůz, prostě se jen snažím odvést maximum, to je celé," cituje Bianchiho Autosport.

Francouzský mladík a odchovanec Ferrari působí v týmu Vidžaje Mallyi coby testovací pilot již od začátku loňského roku. Původně měl v této roli zůstat i letos, odchodem Nica Hülkenberga k Sauberu se ale vše tak trochu uspíšilo.

"Ve formuli 1 jsem najezdil už celkem hodně kilometrů a na závodění se cítím být připravený. Takže i když bylo v plánu zůstat dva roky záložním jezdcem, teď se plán změnil a já jsem připravený."

Vedení týmu se před týdnem nechalo slyšet, že o druhém pilotovi rozhodne ještě před tím, než v Barceloně začnou letošní druhé předsezonní testy. Ty jsou na programu od 19. do 22. února. Pochopitelně také Bianchi by chtěl mít v té době o své budoucnosti již jasno: "Doufám, že kolem Barcelony bude rozhodnuto, kdo bude druhým jezdcem."

Doporučujeme

Články odjinud