Na Wolffa Russell zapůsobil už při prvním setkání

Na Wolffa Russell zapůsobil už při prvním setkání

George Russell má podle šéfa Mercedesu Tota Wolffa všechny předpoklady k tomu, aby v budoucnu zazářil ve formuli 1.

Russell vstupuje do formule 1 s životopisem, který zahrnuje tituly v GP3 v roce 2017 a ve formuli 2 v minulé sezóně. Letos dostává 20letý Brit šanci u týmu Williams.

Wolff nyní v rozhovoru pro oficiální stránky F1 řekl, že Russell na něj udělal dojem už při prvním setkání.

„S Georgem jsem se poprvé setkal, když mu bylo 15 nebo 16 let a požádal mě o schůzku,“ říká Wolff. „Skutečně mám rád tato setkání s mladými kluky, kteří jsou plní snů. Přišel v černém saku a kravatě s notebookem, a řekl 'právě jsem vyhrál - myslím, že to byl titul F4 v britské F4 - a zvažuji F3',“ popisuje šéf Mercedesu.

„'Mám pocit, že bych měl zůstat s britským týmem, protože jsem velmi mladý a rozumím Carlinu. Zavřelo by mi dveře do Mercedesu, pokud bych nejel v prvním roce ve F3 s motorem Mercedes?',“ vzpomíná Wolff.

Rakušan také říká, že na něj zapůsobil způsob myšlení mladého Russella a jeho vyzrálost.

„Od 15- nebo 16letého kluka to byla tak hluboká otázka, bylo to skutečně úžasné. Má rozum, má empatii, sociální dovednost a jezdecké schopnosti,“ vyzdvihuje Wolff.

„Mohu jen zopakovat, co mi řekl Sebastien Philippe (Šéf týmu ART ve formuli 2, za který Russell závodil). Řekl, že je jedním z nejlepších, které jsme kdy měli v našem týmu. Myslím, že tu můžeme mít dalšího mladého britského kluka, který se v budoucnu může stát hvězdou.“

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud