Na Webberovo místo plánuje Red Bull svého juniora, Hamilton ho neláká

Na Webberovo místo plánuje Red Bull svého juniora, Hamilton ho neláká

Šéf Red Bullu Racing Christian Horner vysvětlil, že se při hledání nástupce Marka Webbera zaměří na vnitřní zdroje. Získat hvězdu z jiné stáje není preferovaným řešením.

Kariéra Marka Webbera ve formuli 1 je ve své závěrečné fázi, a tak se Red Bull pomalu připravuje na jezdeckou výměnu ve své hlavní stáji. I když není vůbec zřejmé, kdy Australan pověsí závodní helmu na hřebík.

"Určitě si nemyslím, že by Mark šel do letošní sezóny s tím, že je jeho poslední," uvedl Horner pro Reuters. "Je motivovaný, hladový, formuli 1 si znovu užívá a po roce 2012 vidí další budoucnost. Není předem dáno, že Mark v roce 2013 ve voze nebude. Je to dlouhá sezóna. Promluvíme si o tom na konci roku."

Pokud by ovšem Webber skončil po letošní sezóně, Red Bullu by se mohla naskytnout příležitost získat Lewise Hamiltona, jemuž končí smlouva s McLarenem letos a novou zatím nemá.

"Myslím, že si lze jen těžko představit Lewise v našem týmu," namítl Horner. "Cítí se dobře ve svém prostředí a my jsme určitě spokojeni se dvěma jezdci, které máme. Také jsme rozhodli, že budeme investovat do mládí, a máme dva vzrušující mladíky - Jean-Erica Vergneho a Daniela Ricciarda - kteří vstupují do závodů Grand Prix. Oba jsou velmi talentovaní a tu příležitost si zaslouží."

"Bude fascinující sledovat, jak se budou v průběhu roku vyvíjet. Takže my bychom hledali (Webberova nástupce) spíš interně než externě. Musíte také myslet na rovnováhu uvnitř týmu. Rovnováha je důležitá v každém týmu, nejen mezi jezdci, ale v celé organizaci. My budeme pravděpodobně preferovat jezdce, do kterých jsme investovali od jejich mládí, a budeme jim dávat příležitost, abychom viděli, jak se jim bude dařit, spíš než že bychom si vzali někoho zvenčí."

Horner však souhlasí se svým protějškem z Toro Rosso Franzem Tostem, že vychovat jezdce pro top tým trvá déle než jednu sezónu. "Může to trvat dva nebo dokonce tři roky," potvrdil.

Doporučujeme

Články odjinud