Na Webberovo místo jsou už jen dva kandidáti

Na Webberovo místo jsou už jen dva kandidáti

Šéf Red Bullu Racing Christian Horner potvrdil, že nominace jezdců do testu leccos napovídá o výběru nového týmového kolegy Sebastiana Vettela.

Red Bull Racing nechá jezdit ve svém voze kromě nováčků a Vettela jen Ricciarda, Vergne si nepozval. Bylo to bráno jako znamení, že se při výběru Webberova nástupce rozhoduje už jen mezi Räikkönenem a Ricciardem.

"V podstatě, pravděpodobně," potvrdil Horner pro Sky Sports. K australskému závodníkovi dodal: "Velmi chceme se podívat na Ricciarda jako na kandidáta pro příští rok."

"O tu sedačku je samozřejmě velký zájem, ale je to příležitost se podívat na Daniela a on bude mít možnost udělat část naší testovací práce na pneumatikách v našem RBR voze. Je to pro něj velká příležitost."

Vergne má sice v šampionátu jezdců víc bodů než Ricciardo, ale Horner naznačil, že jde o talent, který se nutně nemusí odrážet ve výsledcích.

"Je třeba se podívat na to, co mají tito jezdci k dispozici. Jean-Eric a Daniel jsou určitě velmi rychlí jezdci a my máme příležitost se zblízka podívat na Daniela, což je důvod, proč jsme se pro to rozhodli a zítra ho posadíme do vozu."

Räikkönena si Red Bull nijak zkoušet nemusí. "Kimiho výsledky hovoří samy za sebe a v tuto chvíli je kandidátem na titul. Máme to štěstí, že přitahujeme fantastické jezdce, jako je Kimi, ale také máme příležitost se podívat na mladé jezdce, které vychováváme, jako je Daniel."

"Jsme placeni podle toho, jak se umístíme v šampionátu konstruktérů, proto chceme nejrychlejší a nejlepší jezdce, které můžeme do vozu dostat. Dáme si na čas, abychom zajistili, že kdo nahradí Marka, což bude nemalý úkol, je pro tým ten správný.

Doporučujeme

Články odjinud