Na udržení ve formuli 1 potřebuje Marussia 38 miliónů korun týdně

Na udržení ve formuli 1 potřebuje Marussia 38 miliónů korun týdně

Marussia prozradila, kolik přesně činí minimum na závodění ve formuli 1 na její úrovni. Je to vysoká částka, která ale stačí jen na konec startovního pole.

"Všichni víme, že máme nejmenší rozpočet ze všech týmů formule 1," uvedl výkonný ředitel ruské stáje Andy Webb pro Reuters. "A upřímně řečeno jsem na to hrdý."

Po odchodu HRT se Marussia stala papírově nejslabším týmem na roštu, ale v prvních dvou závodech ukázala, že letos dokáže být velkou konkurencí Caterhamu. A i když se jedná o souboje na úplném konci startovního roštu, stojí nemalé peníze.

"Stojí nás to 1,25 miliónu liber (zhruba 38 miliónů korun) týdně, jen abychom zůstali ve formuli 1, abychom udrželi tuto úroveň. Pokud se chcete posunout vpřed, samozřejmě potřebujete větší rozpočet."

Rok má 52 týdnů, to znamená, že roční rozpočet Marussie je 65 miliónů liber, což jsou téměř dvě miliardy korun. Klíčem pro naplnění rozpočtu jsou samozřejmě sponzorské smlouvy. Marussii se nyní podařilo získat nového partnera, stala se jím ruská sázková kancelář Liga Stavok.

"Pro Marussii je to kritické období, takže každý sponzor je dobrou zprávou, ale přidat ruskou společnost je pro nás mnohem významnější faktor než peníze, které to přinese," upozornil Webb.

"První je vždy nejdůležitější a já jsem rád, že Liga Stavok udělala tento historický průlom, protože je vždy těžké se dostat do formule 1."

Dalším ruským sponzorem týmu se stala makléřská společnost InstaForex, Marussia ji oznámila už v Malajsii.

"Já samozřejmě nemůžu sázet na závody formule 1, ale kdybych byl sázkař, vsadil bych na to, že letos porazíme Caterham. Také bych doporučil sázku na to, že Marussia letos získá svůj první bod," dodal Webb.

Doporučujeme

Články odjinud