Na suchu by Vettel pole position nejspíš nezískal

Na suchu by Vettel pole position nejspíš nezískal

Vettel se na roštu stejně jako v Austrálii postaví úplně dopředu, v Malajsii vyhrál s téměř vteřinovým náskokem, ke kterému podle všeho napomohlo počasí. AKTUALIZOVÁNO

V první řadě úřadujícího mistra světa doplní Felipe Massa z Ferrari. Přechodné pneumatiky Vettelovi ve třetí části kvalifikace očividně sedly, hvězda Red Bullu se však obává, že na suchu by pořadí kvalifikace mohlo vypadat poněkud jinak. 

"Těžko říct, jak by to dopadlo. Hodně nám pomohlo načasování. Myslím, že na postup bez pomoci okolností jsme tak jako tak měli, nicméně počasí nám pomohlo zejména v ohledu šetření pneumatik. Celý víkend se cítíme dobře a jsme s vozem spokojeni. 

Ve druhé části kvalifikace byla laťka nastavena hodně vysoko (nejrychlejší v ní byl Nico Rosberg z týmu Mercedes - pozn. redakce). Nejsem si jistý, že máme dostatečně silné auto na to, abychom ji překonali. Vážně nevím, zda jsme měli na to, abychom tento čas vylepšili.

Je těžké říct, jak jste skutečně rychlí, když nejedete na sto procent. Je ovšem fér přiznat, že jsme se o to pokusili. Kvalifikace byla dosti těsná. Na suchu jsem projel cílovou čárou, a nebyl jsem si jist, zda to bylo dostatečně rychlé. Jakmile bylo jasné, že to stačí, zajel jsem do boxů, abych pošetřil pneumatiky," okomentoval svou kvalifikaci Sebastian Vettel.

Mark Webber se na roštu postaví na páté místo. Na svého týmového kolegu v nevyzpytatelném vlhku ztratil dvě a půl vteřiny.

"Páté místo je pro mě zklamáním. V posledních okamžicích třetí části kvalifikace jsme špatně načasovali výjezdy na trať. Myslel jsem si, že budu moci zajet více kol. Rychlost jsme měli, ale nestihli jsme poslední měřené kolo. Můj čas rozhodně nereflektuje to, jak dobře jsem se dnes v autě cítil. Je frustrující, když vynaložíte takové úsilí a víte, že jste mohli dopadnout lépe. Už se těším na závod, počasí by mohlo připravit zajímavou podívanou," doufá Webber. 

Doporučujeme

Články odjinud