Na seznam kandidátů Force Indie patří Massa i Hülkenberg

Na seznam kandidátů Force Indie patří Massa i Hülkenberg

Spolumajitel Force Indie Vidžaj Mallya chce nechat Sutila a Di Restu dojet letošní sezónu v klidu, až pak oznámí, jestli někoho z nich vymění. Nouzi o zájemce nemá.

Mallya je tím známý, jezdce pro další sezónu si vybírá jako jeden z posledních, letos neměl jasno ani na začátku zimních testů.

"Lidé za mnou chodí, ale já notoricky rozhoduji na poslední chvíli," potvrdil v rozhovoru s Adamem Cooperem. "Důvod je ten, že si myslím, že kdybych teď oznámil změnu, pokud bych měl v úmyslu udělat změnu, tak by to podle mě demotivovalo jezdce, který je na odchodu, což není fér."

"Ať už to dopadne jakkoliv, byl jsem osloven a zvážím všechny naše možnosti. Někteří lidé věří, že dnes máme výbornou jezdeckou sestavu. Oba jsou velmi talentovaní mladíci. Vždy jsme se snažili mít solidní sestavu a budeme v tom pokračovat."

Vedle svých současných pilotů zvažuje Mallya i dva hlavní hráče na trhu s jezdci, kterými teď jsou Hülkenberg a Massa. Oba jsou kromě Lotusu v kontaktu také s Force Indií, ale i Sauberem. Mallya přiznal, že Brazilce ve svých úvahách nemůže opomenout, ale ne kvůli penězům, které by mohl přinést.

"Rozhodnutí bude učiněno na základě schopnostní jezdce a jeho potenciálního přínosu týmu. Žádná z našich sedaček nikdy nebyla na prodej, já jsem zcela proti tomuto konceptu (prodávání sedaček), protože neohrozím tvrdou práci týmu designérů a inženýrů tím, že nasadím platícího jezdce, u něhož je jediné kritérium, jestli přináší peníze nebo ne."

"Musím uznat, že je Massa nejen vítěz Grand Prix, ale také sakra dobrý jezdec. Myslím, že i v této sezóně párkrát překonal Alonsa v kvalifikaci, takže není pochyb o jeho schopnostech. Ale uvidíme, jak to dopadne."

Na závěr šéf indické stáje potvrdil, že je možný i návrat Hülkenberga, i když by to při případném setrvání Sutila znamenalo čistě německou sestavu. "Proč ne? Kdyby mi záleželo na národnosti a v ostatních aspektech by to bylo vyrovnané, tak bych se asi klonil k Indovi, ale žádní Indové tu nejsou. Dokud tu nebude žádný Ind, je mi to jedno."

"Já se zaměřím na jezdce, který je talentovaný, který dokáže z auta dostat maximum, poskytnout zpětnou vazbu, pomáhat inženýrům při vývoji vozu a učinit náš tým konkurenceschopnějším."

Doporučujeme

Články odjinud