Na Rosbergův čas jsem neměl, říká Vettel

Na Rosbergův čas jsem neměl, říká Vettel

Podle Sebastiana Vettela dnes nebylo v silách Red Bullu přiblížit se času Nika Rosberga, a tudíž může být Němec se svým druhým místem spokojen. AKTUALIZOVÁNO

Obdobně jako minulý týden v Číně, i v Bahrajnu bude na pole position stát jezdec Mercedesu. Pro tentokrát však Lewise Hamiltona vystřídá Nico Rosberg, který si první místo na startu zítřejšího závodu zajistil časem 1:32,330. Z ostatních pilotů mu byl nejblíže Sebastian Vettel na red bullu, který ale na svého krajana ztratil více než čtvrt vteřiny. Německý pilot vzápětí přiznal, že Rosbergův čas byl zcela mimo jeho dosah.  

“Rozhodně nejsem zklamaný. Gratuluji Nikovi, zajel velmi silné kolo. Dnešek byl jeho.“ uznal trojnásobný světový šampión.

“Když jsem proťal cílovou čáru, viděl jsem, že nejsem první. Uviděl jsem, že jsem na druhém místě, a nevěděl jsem, kolik ztrácím, protože moje kolo bylo dobré. Když jsem se dozvěděl ztrátu na první místo a Nika, bylo jasné, že i s perfektním kolem jsem to (čas) nemohl zajet.“

Také v bahrajnském závodě budou podle všeho hrát stěžejní roli pneumatiky Pirelli, respektive míra jejich opotřebení, z tohoto důvodu je pilot Red Bullu rád, že jich v sobotním souboji s časem několik ušetřil.  

“Zítra to všechno bude znovu o degradaci pneumatik. Uvidíme, co se stane, je ale dobré startovat z přední řady,“ dodal Vettel.    

Mark Webber zajel v kvalifikaci celkově pátý čas, kvůli penalizaci, kterou si vysloužil za způsobení kolize s Jeanem-Ericem Vergnem v Číně, se ale na startovním roštu propadne.

“Byl bych rád, kdybych z vozu v té kvalifikaci vytěžil o něco víc a byl o něco výš, ale sedmé místo na startu po penalizaci není konec světa,“ shrnul své dnešní počínání Webber. “Oproti ostatním máme odlišnou strategii a bude to dlouhá GP, takže uvidíme, jak na tom budeme.“

Australana zítra čeká jubilejní závod v královně motorsportu a rád by jej oslavil nějakým pěkným výsledkem. “Jsem hrdý na to, že budu zítra startovat do své dvousté velké ceny. Když jsem jako mladík přišel do formule 1, nikdy jsem si nemyslel, že bych v tomto sportu mohl být tak dlouho. Měl jsem několik neuvěřitelných momentů a nějaké slabé chvilky, ale tak to ve vrcholovém sportu bývá. Během té doby jsem se toho o sobě a o životě obecně hodně naučil. Pořád si to hodně užívám. Je to jen další číslo, bylo by ale fajn to podtrhnout dobrým výsledkem,“ uzavřel Webber.   

Doporučujeme

Články odjinud