Na pneumatiky si stěžuje i Lotus, tvrdí Vettel

Na pneumatiky si stěžuje i Lotus, tvrdí Vettel

Sebastian Vettel brání Red Bull a říká, že stížnosti na pneumatiky slýchává často, jeho tým podle něj není jediný, kdo s nimi má problémy.

Red Bull je nejhlasitějším kritikem pneumatik, ale Vettel tvrdí, že navzdory prohlášení jednotlivých týmů do médií si jejich jezdci za zavřenými dveřmi stěžují.

"Je to proto, že když si máte vybrat mezi citováním Red Bullu nebo Marussie, vyberete si Red Bull," řekl novinářům. "Takže to vypadá, že si stěžujeme my. Ale celkově vzato slyším ohlasy jezdců na společných setkáních."

"I když ukazujete na Lotus a říkáte, že mají nejlepší auto pro tyto pneumatiky a podmínky, jejich jezdci si také stěžují. Mají stejný problém jako my, jen v menším rozsahu. To neznamená, že si nikdo jiný nestěžuje."

Současnou situaci s pneumatikami Vettel přirovnal k lyžařům, kteří by z roku na rok vyměnili moderní lyže za dřevěné. "Tomu, kdo dřív nebyl tak dobrý, se teď daří víc, než by mělo, i když neříkám, že ti, co jsou vpředu, by vpředu být neměli," dodal.

Německý závodník také připomněl, že pneumatiky podle něj nejsou bezpečné, protože trpí oddělováním běhounu. Podle jeho týmového kolegy Marka Webbera dokonce kazí závody.

"Když se zeptáte jakéhokoliv jezdce formule 1, ano, je frustrující viset za jiným vozem celou Grand Prix. Zažil jsem to, hodně lidí si to prožilo a není to moc zábavné," řekl Australan.

"Ale také můj závod v Šanghaji 2011, dojedu jezdce, jako jsou Fernando a Lewis, hladce je předjedu a jsem rychlejší o 2,5 sekundy na kolo, protože jsem ušetřil pneumatiky v kvalifikaci. To také není správné."

"Lewis Hamilton dostal kolo (v Barceloně), i když se do pátého nebo šestého kola držel Alonsa, to podle mě není správné. Takže to zašlo daleko na druhou stranu. Musíme trochu ubrat směrem k závodní stránce."

"Fernandovo předjetí Kimiho do vedení španělské Grand Prix nebylo moc velkou událostí, souboj Sebastiana a Fernanda v Šanghaji také ne. Myslím, že musíme najít lepší rovnováhu pro fanoušky a jezdce, protože v tuto chvíli jsme moc daleko na druhé straně."

Doporučujeme

Články odjinud