Na okruhu v Číně se projevují slabiny mclarenu, přiznává Sainz Jr.

Na okruhu v Číně se projevují slabiny mclarenu, přiznává Sainz Jr.

V kvalifikaci na Velkou cenu Číny vozů formule 1 se ani jeden z jezdců McLarenu nedostal do závěrečné části. Podle Carlose Sainze Jr. ukázal okruh v Šanghaji některé slabiny letošního modelu MCL34.

Zatímco před dvěma týdny v Bahrajnu postoupili v kvalifikaci do Q3 oba jezdci McLarenu, přičemž Lando Norris navázal na svůj postup do Q3 z prvního závodu v Austrálii, na okruhu v Číně se mezi nejlepších deset nedostal ani jeden z jezdců týmu z Wokingu.

„Ještě, než jsme sem přijeli, tak jsme věděli, že tato trať může odhalit naše slabiny více, než dvě tratě, na kterých jsme v této sezóně už byli. Takže jsme, neřekl bych čekali, že budeme slabší, ale čekali jsme, že se budeme více trápit,“ řekl Sainz Jr. 

„Myslím, že po včerejším druhém volném tréninku byl každý v týmu opravdu spokojen s rychlostí a já byl potěšen také dnes. Být čtrnáctý a patnáctý je možná trochu větší zklamání, protože po třetím tréninku a prvních kolech v kvalifikaci jsem očekával, že do závodu vyrazíme tak z jedenácté nebo dvanácté pozice,“ přiznal Španěl.

„Dnes jsem poskládal dohromady opravdu dobrá kola, podle mě jsme jen neměli rychlost. Budeme to analyzovat. Když jsme sem jeli, tak jsme věděli, že tato trať odhalí naše nedostatky. Včerejší druhý volný trénink nás asi uspokojil a dnes jsme se vrátili zpět do reality.“

Sainz Jr. nicméně věří, že některé změny v nastavení, které tým provedl, se více projeví v samotném závodě.

„Oproti včerejšku jsme udělali pár změn v nastavení, abychom se pokusili zlepšit naši závodní rychlost. Kvůli tomu jsme se dnes možná jevili jako pomalejší a zítra budeme silnější. Doufejme, že to tak bude a my můžeme dále tlačit.“

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud