Na nový asfalt v Sainte Dévote nemají jezdci jednotný názor

Na nový asfalt v Sainte Dévote nemají jezdci jednotný názor

V Monaku došlo před závodním víkendem k menšímu incidentu, v jehož důsledku musel být opraven povrch trati v první zatáčce. Piloti ale neočekávají žádné větší problémy.

V úterý začal v místě první zatáčky hořet nákladní vůz (obrázek zde), přičemž došlo k poškození asfaltu. Povrch vozovky musel být proto opraven. Názory jezdců na důsledky této události se různí.

"Okruh jsem si prošel a vypadalo to OK. Zdá se, že odvedli dobrou práci," konstatoval ve středu Nick Heidfeld. Podobně v klidu byl Jenson Button. "Jsou to profesionálové, vědí, jak položit asfalt. Snad to bude zítra v pořádku," řekl.

O trochu rezervovanější postoj zaujal Mark Webber. "Nebyl jsem tam a do zítra (čtvrtka) tam asi nepůjdu, protože bych nad tím mohl přemýšlet tak dlouho, jak bych chtěl, ale dokud tam nepojedu s vozem, nebudu vědět, jaké to je."

Menší obavy ze zhoršené přilnavosti má Nico Rosberg. "Asfalt by tam mohl být mastnější, protože je novější než povrch kolem. To by mohl být menší problém," odhadl.

Heikki Kovalainen připomněl, že se incident stal na jednom z nejméně vhodných míst. "Je to místo, kde dochází k zatěžování povrchu tratě při brzdění. Asfalt tam dostává zabrat. Mohl by to být problém."

Doporučujeme

Články odjinud