Na méně extrémních okruzích budeme konkurenceschopnější, věří Sainz | Foto: Getty Images / Clive Mason

Foto: Getty Images / Clive Mason

Na méně extrémních okruzích budeme konkurenceschopnější, věří Sainz

Španělský pilot Carlos Sainz věří, že na méně extrémních okruzích, než je ten v Bahrajnu, bude Ferrari konkurenceschopnější.

Na úvod letošní sezony nebudou ve Ferrari vzpomínat v dobrém.

Rudé vozy sice předvedly solidní výkony v kvalifikaci, když na nejrychlejší red bully ztratily „jen“ několik desetin, nicméně v následném závodě jezdci Scuderie svým hlavním rivalům vůbec nestačili. 

Jediné ferrari v cíli, které pilotoval Carlos Sainz, v Bahrajnu na vítězný red bull Maxe Verstappena ztratilo takřka 40 sekund.

Španělský pilot nicméně věří, že na jiných okruzích bude situace pro tým z Maranella lepší. Podle něj by se to mohlo potvrdit již o nadcházejícím víkendu v Džiddě.

„V Džiddě je úplně jiný asfalt,“ poukázal Sainz podle Autosportu na odlišnost, která by mohla hrát roli. Na okruhu Sakhiru se totiž závodníci Ferrari trápily s vysokou degradací pneumatik.

„Bahrajn je nejextrémnějším místem pro degradaci (pneumatik, pozn. red.) v rámci celého roku, takže zatím máme pouze jednu zkušenost. Jsem přesvědčen, že na jiných okruzích na tom můžeme být lépe,“ uvedl vítěz loňské Velké ceny Británie.

Žádný posun vpřed

Vysoké opotřebení pneumatik bylo u Ferrari problémem již vloni. Sainz přiznává, že se s novým vozem italské stáji nepodařilo dosáhnout pokroku.

„Je to stejně špatné jako vloni. Jen dva týmy (Red Bull a Aston Martin, pozn. red.) našly něco, díky čemuž mají degradaci poloviční,“ dodal 28letý rodák z Madridu.

Doporučujeme

Články odjinud