Na dohnání Sauberu potřebuje Force India pódiová umístění

Na dohnání Sauberu potřebuje Force India pódiová umístění

Spolumajitel Force Indie Vidžaj Mallya zůstává přesvědčený, že jeho tým může do konce sezóny překonat Sauber, kterému teď patří šesté místo v šampionátu.

Kromě Red Bullu Racing si chtějí všichni v tabulce šampionátu polepšit a kreslí terče na záda svých nejbližších soupeřů, Force India není výjimkou. Jenomže na Sauber ztrácí 37 bodů, které ve středu pole znamenají hodně. Řešením jsou top výsledky.

"Jsou chvíle, kdy nám utíkají a zdá se, že je nemůžeme dohnat, ale stačí umístění na stupních vítězů a máte hodně bodů. Pokud jich pár získáme, mohli bychom je ještě dohnat," řekl o švýcarské stáji Mallya.

Velmi dobrý výsledek mohla Force India získat například v Monze, ale smůla se jí lepila na kola už od kvalifikace, takže si odvezla jen čtyři body za osmé místo Paula di Resty.

"Jak už jsem říkal, v této sezóně moc štěstí nemáme," posteskl si Mallya. "Vezměte si například Spa, tam jsme byli pódiu asi nejblíž, ale nevyšlo to. Ovšem já jsem optimista a nevzdávám to!"

"Je to těžké, Williams je silný, Sauber je silný. A podívejte se, co se děje s Lotusem. Mnoho týmů, které byly loni řazeny do středu pole, teď velmi tvrdě tlačí na velké kluky."

Doporučujeme

Články odjinud