Na cenách Autosportu slavili úspěch Vettel, Button a di Resta

Na cenách Autosportu slavili úspěch Vettel, Button a di Resta

Sebastian Vettel obhájil titul mezinárodního jezdce roku na Autosport Awards, Jenson Button je britským soutěžním jezdcem roku.

Sebastian Vettel získal cenu pro mezinárodního jezdce roku podruhé v řadě, před ním patřila v roce 2009 Jensonu Buttonovi, který letos dostal ocenění jako nejlepší z britských závodníků.

Nejlepším vozem roku je letos Red Bull RB7, Adrian Newey získal s rakouskou stájí toto ocenění už loni. Cenu Johna Bolstera pro mimořádné úspěchy v motorsportu, kterou Newey vyhrál v roce 2009, letos porota přidělila italskému konstruktérovi Gian Paolovi Dallarovi. Z formule 1 se uznání dostalo ještě Paulu di Restovi, tento skotský závodník si odnesl titul nováčka roku. Odměnu v podobě ceny a testu u McLarenu pak získal Oliver Rowland.

Při letošním ročníku Autosport Awards se pochopitelně projevila také nedávná tragická úmrtí v motorsportu a in memoriam byl cenou Gregora Granta vyznamenán Dan Wheldon. Spolu s ním byl za celoživotní úspěchy v motorsportu touto cenou odměněn také Damon Hill.

Dvě ceny letos putovaly do rallye. Nejlepším jezdcem se stal podruhé v řadě a celkově pošesté osminásobný mistr světa Sébastien Loeb. Za nejlepší vůz WRC bylo označeno Mini.

Cenu za průkopnictví a inovace si odnesl film Senna, který budou moci výherci soutěže F1sport.cz zhlédnout během mimořádného pražského promítání s Brunem Sennou.

Aby byl přehled kompletní, zbývají ještě dvě ceny. Britským klubovým pilotem roku se stal Alex Lynn (britská formule Renault), zatímco národním jezdcem roku je Matt Neal (britské cestovní vozy).

Doporučujeme

Články odjinud