Mým cílem je pódium, prohlásil Ocon | Foto: Getty Images / Peter Fox

Foto: Getty Images / Peter Fox

Mým cílem je pódium, prohlásil Ocon

Renault prožívá velmi dobrou sezonu. V poháru konstruktérů drží francouzská značka třetí místo a zásluhou Daniela Ricciarda dosáhl Renault v tomto roce už dvakrát na pódium. Na stupně vítězů pomýšlí i Esteban Ocon.

Francouzský pilot se v sezoně 2020 vrátil do startovní listiny formule 1 po jednom roce mimo šampionát. V interním týmovém souboji zatím s australským týmovým kolegou Ricciardem prohrává, z doposud získaných 135 bodů Renaultu v týmové tabulce jich 95 obstaral Australan, zatímco Ocon jen 40.

Faktem ale je, že Oconovi se už několikrát postavila do cesty smůla. Na příklad minulý závod v Imole nedokončil kvůli technickým problémům, které mu nevystavily stopku poprvé.

„Rád bych se Estebanovi omluvil za další technické problémy, které ho přinutily odstoupit,“ uvedl šéf Renaultu Cyril Abiteboul.

„V kvalifikaci nebyl daleko a po dobrém startu se pohyboval v horní polovině startovního pole. Poté ale musel skončit kvůli problému s převodovkou.“

Nedávné neúspěchy se však francouzský závodník snaží přetavit v motivaci pro zvýšení svého úsilí. Oconovým cílem je napodobit Ricciarda a rovněž se s Renaultem dostat na pódium.

„Musím říct, že Daniel je v úžasné formě,“ řekl Ocon, kterého cituje web f1i.com, pro Formula1.com.

„Ten pocit, když v Německu získal stupně vítězů, byl skvělý pro celý tým. Ty úsměvy v Parc Ferme znamenaly mnoho pro celý tým.“

„Není žádným tajemstvím, že v nejbližší době se na pódium chci také dostat. Chci se podílet na týmovém úspěchu.“

„Vím, že potenciál k dosažení skvělých výsledků je i na mé straně garáže. Bohužel jsem dva z posledních tří závodů nedojel kvůli technickým obtížím.“

„V první řadě musíme dokončovat závody. Pakliže se nám toto podaří, tak jsem si jist, že budeme hodně nahoře.“

Renault bude ve zbývajících čtyřech velkých cenách potřebovat každý bod od Ricciarda i Ocona. V boji o třetí místo v poháru konstruktérů má francouzská stáj náskok jediného bodu před čtvrtým McLarenem.

Doporučujeme

Články odjinud