Můžu spát s větším klidem než Vettel, míní Alonso

Můžu spát s větším klidem než Vettel, míní Alonso

Fernando Alonso nemá v roli pronásledovatele co ztratit, proto je přesvědčený, že pod větším tlakem jede do Brazílie Sebastian Vettel.

Mezi Alonsem a Vettelem se v neděli rozhodne o letošním mistru světa. Němec má před poslední Grand Prix výhodu 13bodového náskoku a většího počtu vítězství.

"Musíme udělat maximum, soustředit se sami na sebe a neudělat žádnou chybu, pak uvidíme, co udělal Vettel," uvedl Alonso k brazilskému klání. "Všichni v tomto šampionátu zažili vzestupy a pády, ale teď můžeme být jen perfektní."

"Ale myslím si, že můžu spát s větším klidem než naši soupeři, můžeme hodně získat a málo ztratit, pro ně je to opačně. V roce 2010 byla situace opačná, takže doufám, že to znovu dopadne ve prospěch toho, kdo v danou chvíli ztrácí."

Alonso očekává v Interlagosu silný Red Bull, ale kdyby se mu podařilo přesto titul vyhrát, nebral by to jako pomstu za rok 2010. "Ne, myslím, že by to pro nás bylo jen štěstí, stejně jako pro 99 % lidí, i když možná ne pro ty u Red Bullu."

Alonso tato slova pronesl na tiskové konferenci po slavnostním ukončení úterní obchodní seance na burze v New Yorku, kterého se zúčastnil jako host.

Doporučujeme

Články odjinud