Musíme zůstat nohama na zemi, říká vedení Ferrari

Musíme zůstat nohama na zemi, říká vedení Ferrari

Fernando Alonso se dva závody před koncem sezóny ujal vedení v šampionátu, ale v Maranellu jsou si dobře vědomi, že na oslavy je příliš brzy. Nezdary Red Bullu z Koreje slouží jako varování.

"Teď musíme zůstat nohama na zemi," vzkázal svému týmu prezident Ferrari Luca di Montezemolo. "Šampionát je stále velmi otevřený a víme, že čelíme velmi silným konkurentům. Na poslední dva závody se musíme maximálně soustředit a věnovat pozornost všem detailům."

Věcí, které se mohou během závodního víkendu pokazit, je mnoho. Na Scuderii proto apeloval také její šéf Stefano Domenicali. "Musíme zůstat soustředění, skromní a připravit se co nejlépe na ty závody, protože soupeři jsou velmi, velmi silní. Nemůžeme si dovolit žádné problémy. To bude znamenat rozdíl. Takže se chceme dobře připravit, mít spolehlivost a samozřejmě zvládnout závody bez chyb. Mluvím o nás, mých inženýrech, mechanicích, Fernandovi a Felipovi."

Díky výsledku Grand Prix Koreje získalo Ferrari jistou naději také v poháru konstruktérů. Na Red Bull teď ztrácí 52 bodů, přičemž za závod si může tým připsat maximálně 43 bodů.

"Dá se získat ještě hodně bodů, a protože Red Bull dnes nebodoval, ten druhý šampionát je pořád otevřený. Je to velmi těžké, ale pořád je to možné. Takže nechceme nic vzdát, dokud nebude úplný konec," dodal Domenicali.

Doporučujeme

Články odjinud