Musíme zlepšit zastávky v boxech, vyzývá Massa

Musíme zlepšit zastávky v boxech, vyzývá Massa

Williams by podle Felipeho Massy měl zapracovat na zastávkách v boxech. I kvůli nim nedosáhl Brazilec ve Velké ceně Belgie na body.

Tým z Grove si ve Spa-Francorchamps věřil na možný souboj s dominantními mercedesy o vítězství. Nakonec z toho bylo "jen" třetí místo Valtteriho Bottase. Massa doplatil na kolizi Nica Rosberga a Lewise Hamiltona, když nečistoty způsobené Hamiltonovým defektem zůstaly zaklíněny v podlaze jeho williamsu. Mechanici mu je přitom odstranili až při druhé zastávce.

Kromě toho se Williams trápil také v sobotní mokré kvalifikaci. Massa se proto domnívá, že by tým měl zapracovat v oddělení traťových operací.

„Musíme přezkoumat a zlepšit naše postupy,” prohlásil Massa. „V mnoha věcech, nejen v tomto (vyjmutí trosek z Hamiltonova vozu). Ani v kvalifikaci jsme neodvedli z pohledu postupů nejlepší práci, takže na tom pracuji a velmi tvrdě tlačím, ale tým roste. Doufám, že už se to nestane.”

Hlavní závodní inženýr Rob Smedley i přes zjevnou radost z dalšího Bottasova pódiového umístění připouští, že tým v Belgii ztratil body a měl získat lepší výsledky.

„Je třeba spravedlivě přiznat, že jsme zřejmě ztratili nějaké body,” přiznal Smedley. „Pracujeme na mnohem lepší úrovni než před 12 měsíci, to je jasné, ale ne na dost dobré na to, abychom vyhrávali závody nebo i celý šampionát. Nejen na základě Spa, ale na základě cesty, na které tento tým je, musíme zlepšit naše postupy, a my je zlepšíme.”

Kvalifikovat se lépe, bojoval by Bottas o vítězství

Smedley rovněž řekl, že kdyby se Williamsu lépe povedla kvalifikace, mohl by Bottas bojovat s Danielem Ricciardem o vítězství.

„Kdybychom udělali všechno skvěle, mohli bychom být na roštu na třetí nebo čtvrté pozici,” doplnil Smedley. „Valtteri by tak už od startu byl na třetím místě, pak by byl vozem, který by těžil z kolize mercedesů. Pak bychom i mnohem tvrději mohli bojovat s Ricciardem.

Všichni cítili, jako by nám uniklo vítězství, a měli by se tak cítit i nadále. Neměli bychom být spokojeni ani s pódiovým umístěním, já nikdy nebudu spokojen, dokud nebudeme závody vyhrávat.”

Doporučujeme

Články odjinud